Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Fouten in I&R zonder gevolgen voor uitbetaling Europese subsidie

Ingediend door jinke op 25 november 2016 - 20:41

Een schapenhouder die zijn dieren niet heeft aangemeld bij het registratiesysteem voor schapen en geiten, hoeft niet te vrezen voor een korting op zijn subsidie. Dat heeft RVO.nl bekend gemaakt na een uitspraak van de Europese rechter.

Het melden van mutaties in het I&R-systeem voor schapen en geiten valt niet meer onder de randvoorwaarden van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), aldus RVO.nl.  Het gaat om geboorte, aan- en afvoer, sterfte en het vervangen van identificatiemiddelen bij schapen en geiten.
Het melden van deze mutaties blijft verplicht vanuit de regelgeving voor Identificatie en registratie (I&R), maar tekortkomingen leiden niet langer tot een korting op de betalingen vanuit het GLB.
 
De uitspraak van de Europese rechter geldt voor alle zaken waarin de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) nog een besluit moet nemen, of waarin bezwaar of beroep loopt. Voor definitief afgehandelde zaken verandert er niets.
Tekortkomingen op het gebied van milieu, gezondheid, dierenwelzijn en goede landbouw- en milieucondities hebben nog wel gevolgen voor de GLB-subsidie.

Redactie Levende Have/RVO.nl

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier