Gebruikers van de Kennisbank

Laatst gewijzigd: di, 14/03/2017 - 10:52

De website van het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have kent vijf soorten gebruikers, met ieder verschillende bevoegdheden.

a. Bezoekers kunnen alleen lezen. Zij worden niet geregistreerd.

b. Leden krijgen na aanmelding een inlogcode. Ze kunnen gebruik maken de Vraagbaak. Ze kunnen zowel actief als passief gebruik maken van de dierenwiki’s, en alleen passief gebruik maken van de overige rubrieken en archieven.

c. Moderatoren kunnen actief gebruik maken van de dierenwiki’s en hebben daarbij als extra bevoegdheid om algemene onderhoudstaken uit te voeren, zoals het bestrijden van vandalisme en het verwijderen van ongewenste pagina's. Ook bemiddelen moderatoren regelmatig bij discussies tussen gebruikers. Om het de moderatoren bij de uitoefening van de hierboven genoemde taken wat gemakkelijker te maken, beschikken ze over extra mogelijkheden ten opzichte van gewone gebruikers. Een moderator kan:

  • met één druk op de knop de laatste wijziging van een pagina ongedaan maken
  • een pagina (of een bepaalde versie ervan) verwijderen
  • een volledig verwijderde pagina weer terughalen (behalve een afbeelding)
     

d. Redactieleden hebben wat betreft de dierenwiki’s dezelfde taken en bevoegdheden, maar mogen ook op andere inhoudelijke onderdelen (Nieuws, Vraagbaak, Kennisbank) content toevoegen en eventueel corrigeren, cq verwijderen. De redactieleden scannen de inhoud voortdurend op actualiteit, betrouwbaarheid, onafhankelijkheid.

e. Experts zijn leden die actief zijn in de Vraagbaak. Zij hebben verder geen speciale bevoegdheden, maar proberen zich vooral te onderscheiden door zo goed mogelijk antwoord te geven op inhoudelijke vragen.

Terug naar:

Reactie toevoegen