Dierenwiki's basisprincipe

Laatst gewijzigd: zo, 24/03/2013 - 14:32

De Kennisbank van het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have werkt met een eenvoudig basisprincipe.
Gebruikers kunnen nieuwe teksten (wiki's) toevoegen door te klikken op ''Inhoud aanmaken''. Ook kunnen bestaande wiki's worden bewerkt door te klikken op ''Bewerken''. Een bewerkingsvenster toont de inhoud van die pagina. Typ uw tekst en klik op "Indienen" als die klaar is. U kunt ook eerst kijken of de pagina wel gaat worden zoals u had bedoeld - klik dan op "Voorbeeldweergave" onder het tekstvenster.

Bij het aanmaken van een nieuwe wiki moeten diersoort en thema worden aangegeven. Er kunnen ook verbindingen worden gelegd met andere wiki's, door de titel van de nieuwe wiki in te voegen in de andere wiki met behulp van dubbele haakjes. Op deze manier wordt de lezer van een wiki gewezen op de aanwezigheid van informatie over het onderwerp dat u heeft toegevoegd.

Onderaan de pagina staat meer ''informatie over formaatmogelijkheden''.
Daar staat ook de mogelijkheid om een uitleg te geven over de toevoeging/wijziging. Maak gebruik van deze mogelijkheid door een ''Logbericht'' achter te laten. Dergelijke logberichten komen de betrouwbaarheid van de website ten goede.

Veel wiki's op deze website zijn zogeheten ''beginnetjes''. Het zijn uitnodigingen tot het geven van aanvullende informatie. In plaats van een wiki te bewerken, kunnen gebruikers ook reageren op bestaande teksten. Gebruikers kunnen door te klikken op bestandbijlages afbeeldingen, foto's en geluidsfragmenten uploaden naar het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have.

Terug naar:

Reactie toevoegen